Marius CÂRCEIE

Despre mine

M-am născut în ziua de 14 august a anului 1977, la Timişoara, într-o familie de timişoreni cu origini în Ardeal. Am crescut şi m-am format personal şi profesional pe plaiuri bănăţene. Aici am cunoscut bucurii, tristeţi, speranţe şi deziluzii. Familia mea este în Banat. Aici m-am căsătorit şi tot aici s-a născut fiul meu. Pot spune, fără dublii, la fel ca renumitul interpret de muzică populară Petrică Moise: „Ţara mea-i Banatul meu!”

Marius Cârceie – 34 de ani, avocat, practician în insolvenţă, consilier judeţean

Cronologie

1977: Născut pe 14 august, la Timişoara
1996: Absolvent al Colegiului Naţional C.D. Loga din Timişoara
2000: Absolvent al Facultăţii de Drept, Universitatea Europeană Drăgan din Lugoj
2001 – 2002: Consilier juridic la Agrosem S.A. Timişoara
2002 – 2006: Consilier juridic la Tender S.A. Timişoara
2004: Absolvent al cursurilor de master în specializarea Analiza diagnostic şi evaluarea afacerilor, la Universitatea de Vest din Timişoara, Facultatea de Şiinţe Economice
2004: Absolvent al unui curs de pregătire în domeniul metodologiei pentru „Evaluarea proprietăţilor imobiliare”
2006 – 2007: Consilier juridic la Alfalegal Consulting S.R.L. Timişoara
2006 – prezent: Practician în insolvenţă, asociat coordonator la Alfa & Quantum Consulting S.P.R.L.
2008 – prezent: Avocat titulat la Cabinet de avocat Cârceie Marius Radu
2007: Înscris în PNŢCD
2008: Ales consilier judeţean de Timiş, din partea Alianţei pentru Timiş (PNŢCD-PNL-FDGR)
2012: Candidatul Uniunii pentru Timiş la preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş

Valori şi principii

Sistemul personal de valori este cel care dictează priorităţile, principiile şi, în cele din urmă, acţiunile oricărei persoane. Într-o perioadă în care valorile societăţii româneşti par a fi într-o continuă reaşezare, eu cred în necesitarea stabilirii unui sistem sănătos de valori şi principii, care să stea atât la baza acţiunilor din viaţa privată, cât şi a celor din viaţa publică şi politică. Astfel, îmi doresc să respect valorile moral-creştine şi să urmăresc principiile creştin-democraţiei. Cred în nevoia de dreptate, cinste, libertate, compasiune, solidaritate, toleranţă şi respect. Sunt adeptul politicilor de dreapta, dar susţin şi nevoia de echitate socială. Visez la o sociatate în care să prevaleze meritocraţia şi în care ierarhizările să ţină cont doar de competenţe. În politică, nu vreau să urmăresc afaceri şi interesele personale sau de partid, ci doar interesul cetăţeanului.

Modele

Câteva personalităţi pe care le admir, care m-au influenţat şi care mă inspiră în continuare:

Toma de Aquino (1225-1274) – unul dintre „părinţii” creştin-democraţiei

Regele Carol I al României (1839-1914) – omul care şi-a părăsit confortul propriei patrii pentru conduce Principatele Române. Regele sub domnia căruia România a cunoscut cea mai puternică dezvoltare şi care a lăsat în urmă o expresie celebră: „Nimic pentru mine, totul pentru ţară!”

Iuliu Maniu (1873-1953) – lider al Partidului Naţional Român din Transilvania şi, mai apoi, al Partidului Naţional-Ţărănesc. Artizan al Marii Unirii, a urmărit interesele naţionale indiferent de contex. Apărător al libertăţii şi al democraţiei, a sfârşit ca martir în temniţele comuniste.

Sever Bocu (1874-1951) – unul dintre fruntaşii Partidului Naţional Român, ulterior Partidul Naţional Ţărănesc, deputat reprezentant al Banatului, apoi ministru în guvernul lui Iuliu Maniu. „Banatul este patria mea restrânsă.”

Traian Vuia (1872-1950) – pionier al aviaţiei mondiale, militant pentru unirea Transilvaniei şi a Banatului cu România, dar şi critic al condiţiilor mai puţin favorabile în care a avut loc unirea. „Eu nu lucrez pentru gloria mea personală, ci lucrez pentru gloria geniului uman.”

Regele Mihai I al României (născut în 1921) – ultimul şef al unui stat beligerant în cel de-Al Doilea Război Mondial care mai este în viaţă. A dat întotdeauna dovadă de loialitate faţă de ţară şi faţă de oameni, urmărind binele României chiar şi în momente în care resentimentele ar fi fost de înţeles. Continuă să fie un exemplu de patriotism, decenţă şi nobleţe.

Corneliu Coposu (1914-1995) – preşedinte al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat. Un om care a luptat pentru ţară, pentru democraţie, pentru libertate. Crezul şi idealurile sale, cizelate în anii de colaborare cu Iuliu Maniu, nu au suferit alterări nici în temniţete comuniste.